LILLEBROR



Sitter hemma och väntar på telefonsamtal och post. Eftersom jag är frilansare så går jag inte till något jobb utan mitt jobb är där jag är. Skönt ibland, men jobbigt ibland. Just nu saknar jag rutinen som blir när man får ett längre kontrakt. Är så skönt att ha arbetskamrater och någorlunda fasta tider, men samtidigt älskar jag ju omväxlingen med mitt jobb så det är väl bara att stå ut med att inte ha ett kontor att gå till på måndag morgon.

Robin åkte i morse. Det var asjobbigt att säga hejdå. Tror jag hade ställt in mig mer än vad jag trodde på att han skulle bo här efter sommaren. Nu får jag vänta ett halvår till. Men jag är såklart glad för hans skull också, att han har ett jobb, men jag skulle ju önska att det låg här i Sthlm...

Tänker på Lillebror också. Nu är det snart 1 september och det betyder att det bara är ungefär två veckor tills han kommer hem från Adenviken för gott! Och även om han säkert sticker till Trysil så fort han landar i Sverige så är det ändå skönt att ha honom tillbaka i Norden. Är ju lättare att hälsa på i Norge än i Somalia!

HEMMAKVÄLL



Sitter hemma och bygger lite på hemsidan och på min blogg. Nu blev det fint va? Robin är och jobbar men snart kommer han tillbaka och då ska vi se på PS. I love you! och äta massa godis. Har köpt gurka och morötter och dipp också så vi inte blir feta. Nä, inte därför men jag har köpt det!

Har kollat min Lottokupong också! Blev överlycklig och ringde pappa och skrek först för jag hade två rätt och då vann man 80 spänn. Ja, jag vet, inte mycket att hurra för men vad fan, jag har aldrig tippat och det är bättre än inget. Sen hade jag naturligtvis kollat fel och blev ledsen. Kollade rätt dragning och hade ändå två rätt! Visade sig dock att typ resten av Sverige som tippat också hade fått två rätt så det blev ingen vinst alls. Ledsen Maja, då blir det ingen resa. Annars hade vi ju faktiskt kunnat åka till Medis för min vinst, om jag nu inte hade kollat fel.

Robins telefon ligger här så jag kan inte ringa och kolla var han är. Typiskt. Hoppas han inte går vilse i den mörka Sthlmsnatten liksom. Hade ju sugit. Orkar liksom inte äta allt godis själv. Ska fortsätta läsa i min nya Twilight-bok. Hoppas fyran kommer på svenska snart. Vill liksom inte läsa på engelska. Fattar inte då. *Är dum*
Jaja, var är min man? Vågar inte gå ut och leta.


APAN LEKER

Sitter på tåget med Robin som spelar apa. Han sitter och skriker i en ihoprullad tidning och ställer massa störda frågor. Hur ska jag kunna veta vad som händer när man "reducerar i fotboll"? Vill helst att han ska sova lite. Föreslog att han skulle titta på nått fint utanför fönstret istället men han vill hellre leka att tidningen är ett krigsflygplan. Känns som jag är ute och reser med en bebis. Det blir väl så när man väljer lammkött...
Tatueringsmässan nästa iallafall!

KARLSSON PÅ TAKET



Uppdaterar dåligt men jag är i Dalarna nu och lär mig bygga hemsidor. Ja det är sant! Det är galet kul även om det är sinnessjukt svårt. Men jag ska klara det! Håller på att gå igenom min telefonbok (facebook) för att få tag i ett jobb som sträcker sig längre än en vecka också. Vi får se hur det går. Men samtidigt som jag gör allt det här så hjälper jag pappa att lägga om taket här hemma. Jag vet, mamma tog bilden och man ser knappt att det är jag. Men! Det är faktiskt jag! Och det är sjukt högt upp! Och jag älskar min ghostbusters-uniform! Den får lätt hänga med tillbaka till stan...

TATTOOFEZT



Roger bjöd in till fest i tatueringsstudion i lördags med tillhörande efterfest/klubb på Strand. Var sjukt mycket tatuerade människor överallt och jag kände mig rätt färglös (Roger bjöd visserligen in mig "på lite färg" men jag vågar nog inte...) Maja dök upp efter nån halvtimme och blev den tredje personen på plats vi kände. Kalas! Vi minglade på hyfsat bra tyckte vi själva och sen, efter lite av ett taxikrig, blev det till slut tunnelbana till Hornstull där Maja och Robin kastade sig in i rundpingisturneringen. Jag gillar Strand, det känns som en fritidsgård där. Får bli substitut för Trädgården i vinter kanske...

  
  

PARKTEATER



Hemma från en mysig kväll i Vitabergsparken i sällskap av Bob Hansson! Så sevärd show han bjöd på alltså. Galet hur mycket visdomsord som kom ur den munnen! Robin ser lite missnöjd ut men det har faktiskt sin förklaring... Vi var för ovanlighetens skull ute i god tid men såklart hade jag då glömt min mobil och det kommer jag på när vi redan är på Odenplan. Stackars stackars Robin som får stå ut med mitt humör. Blir som en torped och har sönder allt som kommer i min väg när jag blir arg. Och jävlar vad arg jag blev! 

Älgade hem till lägenheten och rev stället fullkomligt i min telefonjakt men utan att ha hittat den fick jag springa tillbaka till Robin som tålmodigt väntade. Skrek och gapade och fick honom att följa med tillbaka och leta och efter fem sekunder hittade jag den. Bra stämning det blev då! Vi kom 20 min försent till teatern men Maja och Roger hade hållt platser till oss så det var bara att korka upp rosén och börja njuta av showen. Robin mjuknade efter ett tag men det var inte konstigt att han var på lite dåligt humör där till att börja med... 

  
 

GOD MORGON



Robin sover. Jag har redan varit ute, det är jättefint väder. Min bok ligger på bordet och väntar på mig. Ska börja läsa Twilight Saga-serien. Är en sucker för filmen så jag hoppas jag kommer älska böckerna också. Nu rör han på sig däruppe i sängen. Om jag har tur så vaknar han snart...

  

Lekte lite med kameran också. I Robins skjorta och med glasögonen jag egentligen ska ha när jag ser på tv. 
Men det har jag inte.

EFTERFEST


Vi körde även efterfest i min gigantiska våning. Sällskapsspel, kräftrester (läs: vickning) samt folköl utgjorde kvällens fantastiska avslutning. Vinkade av sista gästen runt ett efter att själv nästan ha somnat i soffan och med nöd och näppe lyckats avstyra ett eventuellt strippklubbs-besök. Tack alla som dök upp trots bara timmars förvarning! Längtar redan till nästa kräftskiva, ska spara hattarna...

  
 

KRÄFTSKIVA


Igår hade vi en liten spontan kräftskiva hemma hos Alex. Vi hade tänkt ha det på hans bakgård men vädergudarna sa ifrån så vi snikade till oss lite plats på dagiset next door. Dom hade nämligen partytält så när regnet stod som spön i backen satt vi och mös med kräftor, nubbe, skratt och sång. Lyckat!


  
 

ODENPLAN



    

I går kväll mötte vi upp Alex och Gurra för lite öl på Odenplan. Satt på uteserveringen vid biblioteket, den som inte känns riktigt svensk med alla låga möbler och mysiga kuddar. Det avhandlades en hel del smarta grejer under kvällen. Bland annat kom Gurra upp med den fantastiska idéen räkfarm! Jag skrattade så jag höll på att dö hela tiden. Man kan väl säga att räkor inte är det lämpligaste husdjuret och att det känns lite udda både att ringa en veterinär och be om en vaccinering eller att försöka försäkra sin räka hos Agria. Kvällen avslutades på BK där en del fina minnen från nyåret 2006 återgavs. Synd att jag bara mindes hälften, som vanligt. 

MYSIGT


Gick och mötte Robin vid stationen. Sen gick vi hela vägen hem och köpte massa grönsaker och svamp och gjorde pastasås. Sen dansade vi vals i min lilla lägenhet. Ja, faktiskt... En gång när jag såg på film med en kompis och killen i filmen spontant tog tag i tjejen och började dansa så sa min kompis att det var så fånigt för sådär gör ingen på riktigt. Men då log jag bara och sa att jo, Robin gör det. 



ROBERTO LEE


Har lekt med Berto idag. Vi har inte setts sen mars eftersom han har varit i Hong Kong och jobbat. Eftersom Berto är modell hade jag sett fram emot att höra allt om top model-livet och Tyra-mail, och det fick jag göra också. Var askul att ses igen! Vi gick från Kungsholmen in till stan och pratade om hur livet kan ändras och hur mycket större roll det spelar vilken sorts människor man har omkring sig än var man är. Sen satt vi lite i gräset bakom centralen, sen visade jag hemliga favoritaffären och sen åkte han hem. Perfekt sätt att spendera söndagen efter gårdagens kaos. Nu ska jag kasta på mig lite kläder och springa ner till tåget och pussa på min kille som kommer halv åtta. Mys!




VOICE'09


Jobbade hela dagen igår i Kungsan. Drog kablar och satte upp kameror. Började sju på morgonen och inte fören 20.00 drog festen igång. Då stod jag på scenen och filmade hela kalaset så att dom som stod lite längre bak också kunde se på storbildsskärmarna. Var 25 000 människor där tydligen. Var en häftig upplevelse att stå där mitt på scen, var dock för koncentrerad för att kunna njuta av det. Har inga bilder från vare sig dagen eller kvällen men den som vill se mig jobba kan ju kolla i Kissies blogg eftersom jag tydligen är med på film där. HAHA! 

När vi var klara och nedriggade och allt drog jag på mig klackarna och kvistade över till Café Opera och efterfesten. Träffade massor med folk som jag jobbade med på Voice så jag hade jätteroligt men vid halv två sa mina fötter tack och godnatt efter timmar av dans med Jonna så vi gick ut och drog på oss Conversen utanför Victoria och sen var det bara att kila hem!


COLLAGE




    


Sen var vi på Collage med Anders och festade till det lite. Kenza hade klubb där som hette summernights och jag ville gå dit eftersom jag tycker hon är så snygg. (Haha) Blev glatt överraskad när jag kom dit eftersom det var så mysigt där. Vi tyckte alla att det var synd att vi inte hängt där tidigare. 23.47 kom Kenza och 23.49 gick jag hem. Då hade jag liksom haft min upplevelse. Nej men jag skulle faktiskt upp och jobba på lördagen så jag var tvungen. Vet inte hur det slutade för Anders och Maja, måste kolla upp om dom har en ny bloggbästis nu.

KATTFEST


Hängde lite hemma hos Maja i huset. Roger är tydligen europamästare på att måla gubbar! Tyvärr såg jag ingen färdig men jag tog kort på färgerna... Och på den gulliga katten dom passar! Passade på att ta kort på mina fötter också. Jag vet att alla undrat länge hur dom ser ut! 


    

SKATE




Jag och Simona drog ut på Djurgårn för en liten skatesession. Jag körde skate och Simona körde longboard. Hennes heter Marley och jag blev kär direkt. Måste skaffa en egen nästa gång jag har råd. (Nästa sommar?) Sen skejtade vi hela vägen in till stan också och utanför Dramaten ville jag visa upp mina skills, men naturligtvis låg det en sten i vägen så jag skrapade upp både armar och ben. Härligt! Kan iof vara för att vi döpte min bräda till "gamla skrället" precis innan jag skulle stila. Yea yea, så kan det gå. Tvättade av mig det värsta blodet inne på sleven och sen var det bra med det. Asrolig dag iallafall!

  
  

FINMIDDAG


Bjöd hem Jonna på korv med mos. Rosé till det. Kändes nästan mer white trash-fest än den Josefine anordnade för ett tag sen, det här var ju liksom äkta. Efter the fancy dinner drog vi hem till Malin där det bjöds på kladdkaka, kortspel och massor med skratt! 


    
    

FJÄDERHOLMARNA


På lördagen var det bara att pallra sig upp kl åtta för Robins föräldrar som också följt med till Sthlm bjöd på hotellfrukost på Sergel Plaza där dom bodde under helgen. Efter frukost och en kort shoppingrunda spenderade vi hela dagen i solen i Vasaparken för att senare möta upp föräldrarna igen, eftersom dom skulle bjuda på middag och teater ute på Fjäderholmarna! Det var verkligen supermysigt därute! Som en mini-skärgård med kobbar och små röda hus. Finlandsbåtar och superstora lyxkryssare gick förbi utanför restaurangfönstret och allt var väldigt somrigt och fint! Teatern med Pernilla Wahlgren i spetsen var jätterolig men när båten lade till vid Nybroplan var vi så trötta att vi gick raka vägen hem och sov fast klockan bara var elva...



    

  

TRÄDGÅRDEN





  

Efter jobbet i fredags sprang jag hem och gjorde mig så fin jag kunde eftersom Robin var på väg ner till stan. Vi hade ju inte setts på tre veckor så det var ju lika bra att visa sig från sin bästa sida... Efter lite rödvin drog vi till 7eleven för improviserad middag och sen vidare mot Skanstull och älskade Trädgården. Mötte upp Nilsson vid t-banan och sen var det bara att gå in på festivalen. Vilket ställe! Jag tyckte om Trädgården när det låg nere vid vattnet vid centralen men det här var ju över förväntningarna! Var precis som att komma in på en festival! Stället tar 3000 pers och man kunde spela supernintendo och rundpingis, på en scen spelade ett liveband och när dom var klara började Jacob spela skivor så dansgolvet (grustaget) gungade! Allt huserade under bron och det var det mest perfekta ute/förfestställe jag varit på ända sedan jag flyttade hit. Tyvärr verkar det som att myndigheterna vill stänga det hela men det får vi väl innerligt hoppas att dom misslyckas med. Jag vill spendera alla sommarkvällar på Trädgården en lång tid framöver!

STHLM



Gick upp på fjällgatan, köpte glass och kollade på Grönan. Älskar Stockholm, finaste som finns!

SKÄRGÅRDSLIV


Åkte ut i skärgården med MaPa och hälsade på lite på varvet och i Villa Villerkulla. Kul att träffa mitt barnflicksbarn Clara igen, även fast hon inte är ett barn längre utan hela 13 år. Kul att åka båt och få saltstänk på huden. Jag älskar båtar. Köpte en randig tröja sen inne i Vaxholm för att visa mitt support. Köper båten nästa gång.


    

SNYGGING



Fick fräscha blåmärken på lägret. Är nöjd och stolt. Dom börjar blekna nu men jag bär med mig dom i hjärtat, som en riktig krigare!

RSS 2.0